Concurs – Filarmonica Vilnius

Downloadează Proiect
Descriere proiect

Propunere Sala Națională de Concerte din Vilnius

Locație

Vilnius, Lituania

Client

Municipalitatea Vilnius

Arhitectură

ATG Studio S.R.L.

Dunareanu Avraam

Nemes Eduard

Nistor Dragoș

Pepe Peralta Guerrero

Colaboratori

barbar.ro – randări

Suprafață

17000 m²

Propunerea noastră vine ca răspuns cererea municipalității de a avea un obiect emblematic, cu funcțiunea de sală de concerte, amplasat în cel mai privilegiat loc din capitala Lituaniei, dealul Tauras.

Conceptul nostru folosește o serie de operații simple precum reconstrucția dealului, în scopul creării unei continuități spațiale și vizuale între nord și sud, evidențierea funcțiunilor publice și ascunderea celor tehnice sub dealul reconstruit, generând astfel spații publice interioare și exterioare, ce pun accentul pe experiența pe care o oferă utilizatorului.

“Spațiul dintre” este cel mai privilegiat în cadrul întregii compoziții, fiind sugerat ca un loc de ritual muzical și cult, sălile de concert marcând semnificația acestuia ca totemuri gigantice. Făcând referire la lăcașuri de cult, cultură și semnificație spirituală într-un context antropologic universal, vârful dealului Tauras mută accentul de la simbolismul arhitectural la expresia culturală.

Refuzul granițelor clare dintre împrejurimi și interior reprezintă mutarea metaforei dintr-un cadru de acropolă într-un altar, întărind caracterul universal, deschis al spațiului, reprezentativ pentru toți oamenii din Lituania și cultura muzicală extensivă universal.

Din punct de vedere arhitectural, profilul expus al volumelor este redus foarte mult. Având cea mai mare parte a funcțiunilor secundare în subteran, cele două săli de concerte beneficiază de o vedere 360 ​​°. Forma exterioară se naște prin acoperirea fiecăruia și este generată de relațiile funcționale ale spațiilor. Rezultă astfel două solide dinamice și expresive, care au o refetință minerală puternică.

Datorită naturii publice a pieței și foaierului, restaurantul, galeria și magazinele principale sunt deschise tuturor, indiferent de programul artistic.

În viziunea noastră, dealul nu este doar o bază cu scopul de a evidenția clădirea, ci are loc o relație reciprocă, unde viața în parc este susținută de funcțiunile publice oferite de cele două volume.

 


Copyright © 2019 ATG Studio S.R.L.
Contact

Email: office@2atim.com
Mobil: +40 721 424 360
Fix & fax:

Adresă Studio

Loichița Vasile 1-3, scara A, sad 6
Timișoara, Romania
Cod Poștal: 300633

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google